زیباتر از زندگی: شهید آوینی از نگاه دیگران
سال نشر : 1390
تعداد صفحات : 256
معرفی کتاب
در این کتاب مجموعه مقالاتی به قلم نویسندگان مختلف درباره شخصیت و زندگی شهید آوینی آورده شده است.چه کسانی و چرا از تحول شخصیت شهید آوینی و گذشته او می ترسند، در جستجوی حقیقت، تجربه هایی که سرچشمه تغییر شدند، یک آوینی شبیه خودشان ساخته اند، مرتضی را تا زنده بود نمی شناختم، گوشه های خاموش و پنهان یک تفکر، رسم رفاقت نبود، زمان و جهان تحول، آوینی یک شروع بود، مرتضی دست نیافتنی نیست، آوینی در میان جمع بود اما تنها بود، تمام بی تابی های آوینی، تغییر او معجزه تمام عیار بود، آقای آوینی! به خدا هم فکر کنید، این همان کسی است که نگذاشتید نمازش را بخواند، بعدها به من گفت، یک شاخه گل مریم، آوینی به دور از سیاست بازی های حرفه ای و ... برخی عناوین مقالات کتاب است.
افرادی چون محمدعلی زم، بهروز افخمی، عماد افروغ، کیومرث پوراحمد، مهدی کلهر، سیده کوثر آوینی دختر شهید آوینی، حسین معززی نیا داماد آوینی، مریم امینی همسر آوینی برخی مقالات کتاب را رقم زده اند.
کتاب در بخش پایانی دست نوشته منتشرنشده ای از آوینی را با عنوان «درباره خیانت در انحلال جهاد سازندگی» و همچنین گفتگویی با همسر شهید آوینی و نامه تاریخی آوینی به وزیر ارشاد وقت، آورده شده است.
در بخشی از کتاب به نقل از آوینی و در تعریف سینمای دینی می خوانیم: ما بیاییم ماجرای یک دزدی را به تصویر بکشیم با قصه و داستان که در آن چهار تا معنویت هم اتفاق بیفتد، آن وقت می شود گفت سینمای دینی اتفاق افتاده است. اگر بخواهیم همه اش آیه و حدیث بخوانیم و به گورستان برویم که جواب نمی دهد.
شفیع آقامحمدیان، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در بخشی از مقدمه این کتاب می نویسد:
«در چهارچوب زندگی تکلیفی در بستر فرهنگ و هنر می توان همه آثار هنری نفسانی را سوزاند. در پیدا کردن اسوه و نگاه به پیرمراد است که می توان درباره بسیجیان و رزمندگان روایت فتح ساخت و با تکیه بر فرهنگ عاشورا و حماسه جاودان تاریخ اسلام، عرفان و معرفت خداجویان دوران معاصر را به تصویر کشید... اگر نقدی به آثار و فیلم های شهید آوینی وارد باشد و این نقد بتواند راه او را در این مسیر کامل تر کند، این نقد توسط کسانی می تواند انجام شود که در این وادی قرار دارند؛ یعنی همچون او در قالب یک هنرمند مؤمن تکلیفی حرکت می کنند، نه آنان که خود را شبه روشنفکر می دانند یا واخورده و منفعل در برابر جریان فرهنگی هنر غرب هستند...»
-
زبان کتابفارسی
-
سال نشر1390
-
چاپ جاری1
-
تاریخ اولین چاپ1390
-
شمارگان2000
-
نوع جلدجلد نرم
-
قطعرقعی
-
تعداد صفحات256
-
ناشر
-
گردآورنده کتاب
-
مستندساز
-
وزن356
-
ISBN - شابک978-600-31826-1-9
-
تاریخ ثبت اطلاعاتسهشنبه 25 اسفند 1394
-
شناسه40506
-
دسته بندی :
محصولات مرتبط