آفرینش و ابعاد فلسفی آن در الهیات اسلامی و مسیحی
سال نشر : 1390
تعداد صفحات : 320
خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید:
کد محصول : 42322
10003022
معرفی کتاب
مسئله آفرینش و رابطه مبدأ هستی با جهان هرچند در اندیشه های فلسفی کهن مورد توجه بوده است، ولی به نحو برجسته و عمیق در الهیات دینی اعم از یهودی، مسیحی و اسلامی بدان پرداخته شده است.از میان حکمای اسلامی شاید بتوان گفت که بیش از همه، ابن سینا باتوجه به شبهات برخی متکلمان، ابعاد کلامی و فلسفی این مسئله را واکاوی نموده است؛ به نحوی که افکار وی علاوه بر تأثیرگذاری بر کلام و فلسفه اسلامی، برخی متکلمان و فیلسوفان برجسته یهودی و مسیحی مانند ابن میمون و توماس آکوئینی را تحت تأثیر خود قرار داده است.
در این نوشتار تلاش شده که اهمّ مباحث مربوط به آفرینش جهان در الهیات اسلامی و مسیحی با تکیه بر آرای ابن سینا و توماس آکوئینی مورد مطالعه و مقایسه قرار گیرد و میزان تأثیرگذاری ابن سینا بر الهیات مسیحی نشان داده شود.
موضوع اثر حاضر، طرح و مقایسه مهمترین مباحث مربوط به آفرینش جهان در «الهیات اسلامی» و مسیحی است که با تکیه بر آرای «ابن سینا» و «توماس آکوئینی» به عنوان دو تن از برجسته ترین اندیشمندان الهیات اسلامی و مسیحی و با هدف تشریح میزان تاثیرگذاری شیخ الرئیس بر «الهیات مسیحی» تدوین یافته است.
البته علاوه بر این، آراء و مناقشات متکلمان نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
مسایلی که در این تحقیق بدان پرداخته شده عبارتاند از: برخی از مباحث وجودشناسی که مرتبط با آموزه خلقت است، مفهوم خلقت و ویژگی های آن، نقش قدرت، اراده و علم در آفرینش، حدوث و قدم عالم و ارزیابی دلایل آن، کیفیت خلقت و نظریه صدور و رابطه خداوند با اشیا.
-
زبان کتابفارسی
-
سال نشر1390
-
چاپ جاری1
-
تاریخ اولین چاپ1390
-
شمارگان1200
-
نوع جلدجلد نرم
-
قطعوزیری
-
تعداد صفحات320
-
ناشر
-
نویسنده
-
وزن493
-
ISBN - شابک978-964-09-0798-6
-
تاریخ ثبت اطلاعاتپنجشنبه 27 خرداد 1395
-
شناسه42322
-
دسته بندی :
محصولات مرتبط